Viața și cariera mea


viata-si-cariera-mea.jpg

Ne aflăm la intersecția alegerilor care ar trebuii să ne ușureze viața. O astfel de realitate este cuprinsă de nesiguranța viitorului, care deseori se prezintă schimbător, exact sub aceeași forma inexplicabilă cu ceea de la televizor. Deși educația profesionala trebuie să ocupe un sector proeminent în societate aceasta, în ultimii ani, a devenit un coșmar copleșitor. Pentru alții, locul de munca și provocările conformărilor condiționate, expun atât credința cât și personalitatea unei persoane pe linia de frânghie a sinuciderii. Mulți sunt terorizați de ceea ce se întâmpla în jurul acestora, însă, fără a ne teme de aceste prejudecați, fiecare ar trebui să fim înțelepți și responsabil față de ceea ce ni s-a încredințat. Mărturia fiecăruia înaintea lui Cristos este și trebuie să fie temelia pe care clădim bazele vieții, atât la locul de munca cât și acasă.

Sunt creștin sau cretin?

Cu câțiva ani în urma eram redactorul șef al unei reviste creștine, iar în timp ce tipăream aceasta revista, fără a observa, o mare gafa avea sa fie tipărită pe fiecare pagina a acestei reviste. Deși numele avea un rol important, destinatarul acesteia avea aceași prioritate. Gafa comisa a fost următoarea: `Revista Cretina ….. …..` în loc de `Revista Creștină ….. …..` cu toate că această greșeală îmi aparținea, cu câțiva ani mai târziu am realizat ca unii chiar trăiesc o viata cretina și nu creștină. Ispitele și bătăliile lumii deseori îi împing pe unii comită anumite gafe care distrug atât mărturia proprie cât și mărturia Domnului Isus Cristos înaintea lumii. Mulți, în loc să traiască pentru Cristos, trăiesc doar pentru stomacul acestora. Societatea în care trăim, nu mai pune valoare pe moralitate, pe adevăr, pe dragostea, pe caracter, etc. În aceste circumstanțe cred ca este esențial sa înțelegem care sunt responsabilitățile noastre în acest secol.

Cariera versus Dumnezeu?

Cariera noastră în viață este importantă, deoarece aceasta ne oferă posibilitatea de a ne asigura că avem un trai decent.  Desigur, această acțiune ne permite să oferim următoarei generații un viitor mult mai promițător față de cel anterior. Deși acest lucru are o țintă credibilă, unii trebuiesc atenționați față de alegerile luate. Ca și creștini este important să ne aducem aminte că atât locul de muncă cât și tot ceea ce posedam ne-au fost încredințate de Dumnezeu. Cariera noastră nu trebuie să-l înlocuiască pe Dumnezeu.
Ca tineri ai Secolului 21, cu toții întâmpinăm greutăți care cu ușurința ar putea conduce la căderea noastră spirituala. Este ușor să ajungem pe acoperișul unei case, însa întrebarea retorica ar fi: cum am ajuns pe acest acoperiș? Prin ce mijloace am ajuns unde ne aflăm. Unii afirmă că vor face tot ceea ce doresc `atât timp` cât vor ajunge să aibă o afacere proprie. Dar această afirmație este lipsită de înțelepciune și caracter. Acolo unde nu este ințelepciune și caracter, omul va pierde tot ceea ce are.  Mai mult , acesta va pierde chiar și ceea ce nu are. Omul trebuie să aleagă intre viața (și cariera) și Dumnezeu, între adevăr sau minciună, între caracter sau nebunie. Viața fără Dumnezeu, este aceea viață prezentată în cartea Ecleziastului!.

Dumnezeu și cariera mea

Cred că cel mai bun echilibru în viata, chiar și atunci când șeful nostru ne forțează să comitem ceea ce nu ar trebui, este de a începe cu Dumnezeu. Atunci când Cristos este temelia întregii lucrări, fiecare vom avea o viață care va fi direcționată de Dumnezeu prin Duhul Său Cel Sfânt. Scopul Duhului Sfânt este de a ne prezenta Tatălui prin Isus Cristos, ca fiind oameni fără pată. Pentru a ne asigura că nu vom avea o viață îngrămădită și lipsită de adevăr și dragoste față de cei din jur, este important să venim înaintea Tatălui Ceresc, care este gata să ne asculte (Filipeni 4:6-7), cu cererile și rugăciunile noastre.

Pentru Dumnezeu, atât viața cât și cariera noastră este importantă. Dumnezeu dorește ca noi să devenim o binecuvântare, însa nu pentru noi înșine, ci pentru alții. Scopul lui Dumnezeu în viața noastră ar trebui ca prin locul nostru de muncă alții să fie binecuvântați. Atunci când cei din jurul nostru sunt binecuvântați, noi vom fi binecuvântați. Iar în acele locuri de munca unde suntem exploatați de șefii noștri, în aceste situații trebuie să ne asigurăm, cu ajutorul Cuvântului lui Dumnezeu, că vom schimba strategiile acestora prin prisma legilor stabilite atât în Scriptură cât și în legile Statului. De acest punct ma voi ocupa în curând. Dacă ești un fanatic al propriului loc de muncă sau al propriei educații, OPREȘTE-TE, altfel vei devenii un NEBUN, care în curând vei spune ca tu însuti ești dumnezeu.

Pentru a continua acest studiu: Citește cartea Filipeni și 1 și 2 Petru

Cu stimă și respect, Cosmin Pascu

One thought on “Viața și cariera mea

  1. Viata si cariera mea « Adevarul este UNIC

    Ne alflam la intersectia alegerilor care ar trebuii sa ne usureze viata. O astfel de realitate este cuprinsa de nesiguranta viitorului, care deseori se prezinta schimbator, exact sub aceasi forma inexplicabila cu ceea de la televizor. Desi educatia pro…

Leave a comment